Afslanken

Er zijn veel goede redenen te bedenken om af te vallen. Via onze omgeving waarin we leven en de media worden we voortdurend erop gewezen dat overgewicht schadelijk is voor de gezondheid. Niet een volle buik geeft u het gevoel dat u teveel heeft gegeten, maar de hersenen. Om precies te zijn de hypothalamus. Dit plekje in het menselijk brein kan belangstelling voor voedsel opwekken en laten verdwijnen. Kortweg gezegd is het menselijk brein de veroorzaker van dikheid. De hypothalamus bevat qua voedsel twee centra: de ene wekt de belangstelling voor voedsel en de andere laat de belangstelling verdwijnen.

Ook u kunt nu afvallen op een verantwoorde wijze!

Bij veel mensen zijn deze centra echter net even verkeerd afgesteld, waardoor de hypothalamus pas een gevoel van verzadiging doorseint als er reeds te veel calorieën zijn geconsumeerd. Het brein krijgt zijn informatie van de maag en de dikke en dunne darm. Hoe meer U eet, hoe meer de darmen het hormoon PYY3-36 afscheiden. Bij een bepaalde hoeveelheid PYY3-36 vindt de hypothalamus dat er genoeg is gegeten.
Maar als u snel eet of onregelmatig dan komt het hormoon vertraagd aan in het brein, waardoor het stopsein te laat wordt gegeven. De hypothalamus wordt tevens verstoord als voedsel veel verschillende smaakstoffen bevat. Fabrikanten van voedingsmiddelen stoppen daarom talloze smaakstoffen in hun producten. Zo zou een bordje cruesli evenveel geuren bevatten als een diner van een topkok. Daardoor eet de mens er meer van dan nodig is. Vette en zoete producten zoals patat, koek en chips zetten het brein ook op het verkeerde been. Ze ontregelen de "vetmeter"

Het lichaam is gemaakt om alles wat het binnenkrijgt, zo efficiënt mogelijk op te slaan voor tijden van nood. Blijft deze schaarste uit, zoals tegenwoordig, dan neemt de hoeveelheid vet in het lichaam toe en ontstaat overgewicht. Dikke mensen hebben veel meer kans op allerlei kwalen dan slanke mensen. Kanker, hart- en vaatziekten,gewrichtsslijtage en suikerziekte zijn voorbeelden van ziekten, waarvan de kans op het krijgen ervan daalt na een aantal kilo's afgevallen te zijn..

Volgens onderzoekers van TNO neemt het aantal mensen met overgewicht schrikbarend toe. Ruim dertig procent van alle Nederlanders is te zwaar. We zien ook steeds vaker kinderen die te zwaar zijn. Hoogste tijd dus om af te vallen. Maar hoe? Veel mensen nemen te strenge maatregelen, die ze niet kunnen volhouden. Niet alle methoden om af te vallen zijn even gezond.


Auriculotherapie helpt u als u wilt afvallen!

De Auriculotherapie laat een geheel eigen kijk op de gezondheid zien en dus ook op het probleem van overgewicht en afvallen.

Wellicht is een verstoring van uw energiebalans de onderliggende oorzaak van uw overgewicht.Tijdens de eerste behandeling, dat meestal in groepsverband plaatsvind wegens de uitleg van de behandelwijze en de Mindfulness training, plaats de EasyStop therapeut enkele steriele puntjes in beide oren om het 'spijsverteringsvuurtje' aan te wakkeren en de dran naar zoet en vetstoffen te onderdrukken. Daardoor zal het hongergevoel  en de drang naar zoet- en vetstoffen drastisch verminderen. Het zal uw innerlijke rust en wilskracht versterken. De kilo's zullen op een lichamelijk verantwoorde wijze verminderen en bent ook u in staat om uw streefgewicht te bereiken zonder al teveel inspanningen.Doordat wij u tevens leren om te gaan met dagelijkse stress via Mindfulness trainingen zal het snaaigedrag behoorlijk verminderen.

Deze gecombineerde therapie van Mindfulness en Auriculotherapie kan tevens aangevuld worden met de NaturalbodyLine Phytoproducten mocht dit noodzakelijk zijn indien er lichamelijke oorzaken worden gevonden.

 

(Onze EasyStop therapeut HCr Gerard Huiting in actie tijdens een behandeling)

Velen zijn via onze revolutionaire gecombineerde behandelmethode inmiddels met succes geholpen. 


Voor inlichtingen en/of reserveringen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met EasyStop via E-mail info@easystop.be of telefonisch op nummer 040-4020822